gammelmormorn

Om glädjen och sorgen i livet

Tjusig i ”New look”

4 kommentarer

Ausstellung "Fashion Passion" in Sao Paulo
Arkivbild. Dior på 40-talet. Foto: Dayview.

Vi äldre, vi badar i minnen. Ibland behövs det bara ett ord eller en bild för att det ska slå ut en hel bukett av minnesblommor.

Härom kvällen var det ett program på TV, K-Special tror jag titeln var. Det handlade om en man som hette René Gruau, en modetecknare och man nämnde alla de stora modeskaparna, Dior m.fl.

DIOR – NEW LOOK! Ohh! Plötsligt såg jag för mig en dag i maj på Kungsportsavenyn i Göteborg år 1947. Hur jag gick utmed avenyn i en splitterny blå klänning med vita små blommor. Solen lyste. Jag hade pumps med höga klackar. Smal midja. Kjolen gick långt nedanom knäna, det var det som var den nya looken. Kjolen vajade i takt med stegen. Jag gick och kände mig tjusig.

Och jag kände framför TVn, på riktigt den där känslan, som minsann inte ofta dyker upp. Den handlar om lycka. Om stark glädje. Som att allt i livet är bara skönt. Som att ingenting är riktigt farligt. Man vet att det inte är sant, men den korta stunden har ändå ett värde.

Annonser

Författare: gammelmormorn

Är 90+ och har barn, barnbarn, barnbarnsbarn och goda vänner. Är tacksam över mitt liv, får göra vad jag vill – men vad vill jag? Kanske finns det en längtan att ge sig ut i rymden och möta morgondagen – och samtidigt blicka tillbaka. Med åren kommer nya perspektiv på tillvaron.

4 tankar om “Tjusig i ”New look”

  1. Vad Du varit vacker när Du vandrade ner för Avenyn som på den tiden var en gata av rang, nu lär det vara en vanlig affärsdito.
    Ja visst var det ett vacker mode, härligt att minnas och midja hade man också!
    k.

    • På den tiden var det vackert mode, som förskönade alla. Idag vet man knappt vad modet består av, inget man blir sugen på och så gör ju åldern att man inte behöver mkt heller.

    • Det var inne och vände på 1980-talet, dock i lite yvigare form – men plötsligen såg folk bra ut efter det ruggiga 1970-talet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s