gammelmormorn

Om glädjen och sorgen i livet

Ville vara som hon

2 kommentarer

ShirleyT
Min älsklingsstjärna har dött, 85 år gammal står det. Har trott att hon var jämngammal med mig. För nog var jag en bra barnslig 9-10-åring som så våldsamt kunde leva mig in i henne.

Hon var min älskling. Korkskruvslockarna. Hur hon steppade, sjöng, dansade. Såg alla hennes filmer. Fick noter till hennes sånger. Sjöng och spelade dem på piano. Samlade på filmstjärnekort på henne. En Shirley var värd minst tre av någon annan.

Ja det handlade faktiskt om lycka. Berusning. Jag ville vara som Shirley. Jag intalade mig att jag lite grand kunde. Vet inte om alla var lika galna, men många var det. Kanske nöjde sig de flesta med att bara ha bilderna, bara se filmerna. Men jag ville VARA Shirley.

Någon mindre representativ än jag fanns inte. Spikraka håret. Ganska klumpig. Ingen sångröst. Men som jag joddlade, sjöng och steppade.

Barn kan ju vara rejält elaka också. Det var jag. I någon av Shirley-filmerna fanns en elak mörk flicka som var dum mot Shirley. Jag hittade på att be hem en klasskamrat Stina, som inte direkt var någon bästis. Hon gick med på att spela den elaka flickan. Och så bad jag hem vännen Maj-Britt. Hon gick med på att i hemlighet ligga under min säng och lyssna på oss.

Jag hade väl räknat ut att Maj-Britt skulle bli imponerad av mig som Shirley och att hon skulle skratta ihjäl sig åt Stina. Jag joddlade och steppade för glatta livet. Minns inte hur Stina agerade.

Efter att ha legat under min säng kröp Maj-Britt fram om ett tag. Hennes reaktion var inte vad jag hoppats på. Minns inte vad hon sa, men inte fick jag någon applåd. Inte flinade hon åt Stina heller.

Annonser

Författare: gammelmormorn

Är 90+ och har barn, barnbarn, barnbarnsbarn och goda vänner. Är tacksam över mitt liv, får göra vad jag vill – men vad vill jag? Kanske finns det en längtan att ge sig ut i rymden och möta morgondagen – och samtidigt blicka tillbaka. Med åren kommer nya perspektiv på tillvaron.

2 tankar om “Ville vara som hon

  1. Shirley Temple fick faktiskt en Oscarstatyett när hon var 6 år, den allra yngsta genom tiderna.
    Mvh:Hallandskusten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s