gammelmormorn

Om glädjen och sorgen i livet

Möte med tusen frågor

6 kommentarer

Ordforklubba
I vår bostadsrättsförening är styrelsemedlemmarna kreativa och aktiva, med goda intentioner och stora ambitioner. Hur många möten de har per år vet jag inte, men de lägger ner en hel del arbete. Till årsmöte blir vi kallade i februari.

Folket, vi boende, vilken är vår roll egentligen? Vi är en skock olika människor både vad yrken och ålder m.m. beträffar.

Många verkar laddade, har något att klaga över. Jag kommer inte på något.

Jag tycker det blir en något jobbig tillställning. Först fin stor landgång förstås, med olika drycker. Vi bearbetar dem med plastbestick. Man spiller på sig. Det sorlar av bortåt hundratalet röster. Man lär inte känna någon. Man får inget fäste. Kan delvis bero på dålig hörsel.

Och sen – föredragningslistan. Men innan man ens hinner till den, blir det information om arbeten som gjorts eller skall göras i husen. Klagomål, säkert korrekta, från dem vars bostäder redan åtgärdats. Tusen frågor när, hur och varför? Om och om. En mikrofon skall skickas runt i den stora salen. Själv drabbas jag av en sorts overklighetskänsla.

En evigt lång stund om kommande bergvärmeplaner. Tekniska termer. För litet information eller för mycket?? Lagom är alltid svårt.

Och vad måntro styrelsemedlemmarna eftersnackar om? De ser ju allting ur en annan synvinkel.

Det är fint att de ställer upp. Det är stort jobb bakom.

Jag hoppas de har litet roligt också.

Annonser

Författare: gammelmormorn

Är 90+ och har barn, barnbarn, barnbarnsbarn och goda vänner. Är tacksam över mitt liv, får göra vad jag vill – men vad vill jag? Kanske finns det en längtan att ge sig ut i rymden och möta morgondagen – och samtidigt blicka tillbaka. Med åren kommer nya perspektiv på tillvaron.

6 tankar om “Möte med tusen frågor

  1. Bearbeta….bra ord om ätandet med plastbestick. Det blir inte att äta och njuuta, det blir att bearbeta. Hoppas de aktiva i din förening läser detta. Intressant för dem om hur ett möte ser ut från en av de osynligas sida. Intressant och skoj att läsa dina bloggar Dorrit. Gisela

  2. Hua mig att äta med plastbestick, du får ta med egna nästa gång. Apropå hörsel så tycker jag själv också att min hörsel blivit sämre med åren (född 1949) märker också av det när det blir för mycket människor som pratar tillsammans. Ha en fortsatt fin dag. Mvh: Hallandskusten som har en mycket solig dag.

  3. Hm, det finns tydligen väldigt olika styrelser i vårt avlånga land. Vi har en liten styrelsemaffia som suttit på sina poster massor av år, vill inte ha in nyinflyttade. Synpunkter och förslag från andra nonchaleras, en dam som ville hjälpa till lite med att plantera blommor i rabatterna blev hotad med polis om hon fortsatte. Inte så att dom bemödade sig med att ringa på hennes dörr och tala om för henne att det kanske var bättre om den som var anställd till att sköta om planteringarna gjorde det, nej ett väldigt hotfullt brev direkt damen som är 80 år har tack och lov en hel del skinn på näsan så hon tog det med en klackspark. Tyvärr är det enda vi hör från denna styrelse klagomål.

    • Ja hur olika det kan vara. Måntro beroende på en ordförande som vill ha makten och väljer in..? Eller om det smittar av sig med dålig stil? Här i mina hus har boende tagit initiativ och vattnat m.m., tror jag. Vad illa vi kan göra varann, och varför? I den text jag ska klicka iväg den 18:e handlar det litet om det. Alltså om oss människor och våra ofullkomligheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s