gammelmormorn

Om glädjen och sorgen i livet

Pillertrillande

10 kommentarer

Pillertrillande
Idag var det ingen vaniljglass-dille-dag, det var helt andra sortens. Skulle till apoteket efter piller.

Det som inte var något alls förut, som man utan ojanden gjorde av bara farten, det kostar nu all ork man har och litet mera.

Först plocka fram allt som ska med – pengar, betalkort, receptlista, leg, glasögon, penna, staven, mobilen…

Man har läst igenom och streckat för och funderat och kollat pillerlagret och lagt i jackfickor och i en väska och blivit osäker och grävt upp ur fickorna igen – jo men där fanns det… nu måste det ju…en koll till – en näsduk, ja det kan man behöva…fem minuter före man beställt färdtjänsten måste man vara redo.

Säger alltid till två gånger, att jag vill bli hämtad INNE i trappan för att jag inte orkar stå ute på gatan. Behöver ha en vägg att luta mig emot eller ett trappsteg att sätta mig på medan jag väntar.

Och jag väntar. Och väntar. Efter en kvart kommer en helilsken chaufför. Hör inte vad han säger, men att han är ilsken det ser och hör jag.

Förstod att växeln hade glömt säga till om trapphämtningen. Chauffören hade suttit i bilen. Kan förstå hans ilska. Sa inte förlåt den här gången, men sa visst sorry.

Så var det apoteket. Det receptbelagda sköter ju farmaceuten om, men efter allt det andra får jag leta. Ögon, mage, fötter, sår, tandgrejor – massor med artiklar på alla dessa hyllor. Man har allt framför näsan, men ser ändå inte.

Man ska ta fram korten och leget och listan och drar ut något som inte ska fram, nå’t faller i golvet, man böjer sig, man blir varm, litet skakig, staven ramlar och mössan far ner på näsan.

Efter en lååång stund har man fått allt i två kassar och så gäller det att beställa resa tillbaka. Av med hörapparaten, fram med mobilen, svårt att höra, men kanske hörde de mig i växeln.

Och så ny väntan, nu sittandes ute på en bänk. Det blåser kallt, men man är nöjd. Man har nått slutetappen på uppdraget.

Och lycklig är man över att vara hemma igen. Helskinnad och med allt man behöver.

Annonser

Författare: gammelmormorn

Är 90+ och har barn, barnbarn, barnbarnsbarn och goda vänner. Är tacksam över mitt liv, får göra vad jag vill – men vad vill jag? Kanske finns det en längtan att ge sig ut i rymden och möta morgondagen – och samtidigt blicka tillbaka. Med åren kommer nya perspektiv på tillvaron.

10 tankar om “Pillertrillande

 1. Lämnar en kommentar om böcker som handlar om vänskap, du det finns hur många som helst googlade på det, här ett axplock: Mellan kvinnor av Brokner Anika, En sån gåva av Böring Lena, De sju systrarna av Drabbie Margaretha, Att förlora Gemma av Gardner Katy, Lyckosökaren av Lokko Lesley, Som en syster av Moolley Martina, Bokcirkeln av Noble Elisabeth, Nu vill jag sluta sjunga dina milda sånger av Olsson Linda, Vännen av Persson Gunilla Linn, Sommarsystrar av Blume Judy.
  Hoppas att någon faller dig i smaken, dom borde kunna hjälpa dig på biblioteket om dom inte har böckerna hemma brukar dom vara bussiga och låna från andra bibliotek.

 2. Åååå vad ledsen jag blir för din skull när jag läser detta. Men tycker det var bra du inte bad om ursäkt till chauffören, att det inte gått fram du bett om hämtning innanför. Men nog kan de på Apoteket hjälpa dig att hämta vad du behöver vid hyllorna så du kan sitta ned ( be om en stol) under tiden och inte behöva stressa upp dig. Men det är väldigt givande att få läsa om vad som händer i ditt liv du är helt fantastisk.

  • Tack du, inte är jag alls fantastisk , det finns så många mkt tuffare åldringar än jag. Berättar bara just från min egen horisont. Man vill inte så gärna be om extra hjälp. Så tror jag vi alla gamla tänker. Vill inte vara i vägen….

 3. Det är e n så bra påminnelse för alla oss som inte vet något om att bli så gammal som du är. tack Dorrit. Kram Gisela

 4. Hej,tycker att det var mycket dålig stil av växeln att inte kunna ta kontakt med taxichauffören och tala om att du väntade i trappan.
  Absolut helt oaceptabelt att bli sur av chauffören,dåligt kundbemötande.Jag hoppas verkligen att han öppnade bildörren för dig.
  Nu skall jag inte gnälla mer.Utan berätta att vi har ett soligt väder idag med +7gr lite småkallt ändå.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Mvh:Hallandskusten

  • Tack! – Jag tänker att chaufförerna säkert ofta har ganska motiga dagar. Kan förstå att de inte alltid orkar vara hjälpsamma eller trevliga. Nej han öppnade inte dörren. Men nästan alltid gör de det. – Hos mig också +7 grader och ganska behagligt.

 5. Åh Gammelmormorn så målande.
  Förstår fullkomligt hur Du kände Dig men jag kan inte låta bli att skratta så som Du beskriver det.
  Jag är också helt slut efter det att jag varit i stan, på apotek,bokhandel och kanske något mera och ändå kör jag själv och behöver inte reta upp mig på någon som ”sitter i bilen o väntar”. Det är väl också ett sätt!!
  Men Tack idag igen!
  k

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s