gammelmormorn

Om glädjen och sorgen i livet

Vänner på besök

4 kommentarer

Handdukar
Ett par gamla vänner kom resande en dag med ganska kort varsel. Blev hemskt glad. Nu skulle vi hinna umgås.

Ivern får mig att tro att jag är pigg. Genast ska det skrivas listor. Vad ska göras – vad ska köpas?

Iväg till mataffären med rullkassen. Underbart att man kan köpa så mycket halvfärdigt.

Jag plockade undan alla piller och andra osköna detaljer. Städade och donade och gjorde det fint. Rena handdukar m.m. m.m. Fick lägga mig mellan verserna.

Och det var roligt. Genast kommer pratet igång. Man minns och man kommenterar och frågar sig och förundras. Och man kommer på nya frågeställningar beträffande somliga händelser. Och man säger till varandra att det är underbart att ha vänner. Och man ägnar några stunder åt krämporna också.

Och man hinner med mycket på två dagar. Det blir så tomt när besöket är över. Vemodigt. Man har snabbt vant sig vid att hela tiden kunna småprata, bums tala om något man kommer på. Och tanken kommer – ses vi fler gånger?

Men så väl är det, att det samtidigt är skönt när det roliga är över. Pillerburkarna kan åka fram igen, man får ha sin egen oordning. Man orkar inte ha roligt så länge.

Så är det väl hela livet, man får betala för allt. Ingenting får man helt gratis.

Annonser

Författare: gammelmormorn

Är 90+ och har barn, barnbarn, barnbarnsbarn och goda vänner. Är tacksam över mitt liv, får göra vad jag vill – men vad vill jag? Kanske finns det en längtan att ge sig ut i rymden och möta morgondagen – och samtidigt blicka tillbaka. Med åren kommer nya perspektiv på tillvaron.

4 tankar om “Vänner på besök

  1. Vad vore dagen utan Gammelmormorns blogg? Jag bara undrar.
    Den roar, kommer en att minnas, man känner igen sig, vi är ganska lika så här på ålderns höst om än det tidigare livet har tett sig helt annorlunda.
    k

  2. Härligt att du har vänner, det brukar vara så sorgligt i din ålder att vännerna försvinner en efter en och så blir man plötsligt helt ensam. Min egen mamma var faktiskt på ett 90-års kalas i veckan till en av sina skolkamrater, hon har ju hela sitt liv bott på samma ö i Åbolands skärgård och haft många vänner och bekanta men nu är det glest. Livets gång…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s