gammelmormorn

Om glädjen och sorgen i livet

God affär…

6 kommentarer

Dramaten
Titt och tätt får jag ännu några ryck, vilket innebär någonstans ifrån tillrunnen energi. Det gäller att ta vara på dem, rycken.

Häromdagen fick jag för mig att göra en god affär.

Hade kuponger till matvaruhuset med fem procents rabatt. Jaha. Tar rullkassen och storhandlar riktigt ordentligt. Burkar och grejor, varor jag ändå kommer att handla och sådant som håller sig länge.

En lång köplista. Plockade åt mig helt besinningslöst. Blev upprymd av detta och rysligt nöjd med mig själv.

Hade hos grannen dagen innan blivit bjuden på underbart god glass. Den hade hon köpt med tio procents rabatt och nu tänkte jag att, två av den tar jag.

När rullkassen var sprängfylld gick jag till kassan. Radade upp allt på bandet, och kände mig verkligen nyter och glad. Och allra mest duktig.

Ont i ryggen av allt böjande, men det får man ta.

”Rabatten på glassen gick ut igår”, sa kassörskan. Jahaa!?

Men jag gottade mig fortfarande åt de fem procent som skulle dras av från den rundliga summa jag handlat för.

Räckte fram kupongen. ”Den här gick också ut igår…”

Nämen???? Det var då…det finstilta kräver tydligen både glasögon och förstoringsglas.

Och jag kände mig dum. Och inte mera glad, eller nöjd. Eller duktig.

Jag drog hem den proppfulla kassen och svårt var det vid ytterdörren och klonk klonk upp för de nio trappstegen till hissen och sen blev det att böja sig och tömma kassen och rada in i…

Hur ofta har jag inte sagt mig, att bry dig inte om alla världens kuponger och rabatter, dumbom.

Men kan inte vara säker på att jag inte om ett antal veckor gör om det.

Annonser

Författare: gammelmormorn

Är 90+ och har barn, barnbarn, barnbarnsbarn och goda vänner. Är tacksam över mitt liv, får göra vad jag vill – men vad vill jag? Kanske finns det en längtan att ge sig ut i rymden och möta morgondagen – och samtidigt blicka tillbaka. Med åren kommer nya perspektiv på tillvaron.

6 tankar om “God affär…

 1. Ja det är väl så att man tror att man gör kap på dessa rabatter men i slutändan förlorar man, eftersom man har en tendens att handla på sig mer än man tänkt sig, det har nog dom där försäljarna räknat ut, dom placerar ju lockvaror lite strategiskt överallt och vi går på betet!

 2. Jaha, jag hinner aldrig att använda kupongerna så det har jag slutat med för längesen, spara dem alltså. Men var glad för att Du har en massa varor hemma och inte behöver dra allt upp för 9 trappsteg den närmaste tiden. det skulle jag aldrig orka,jag bor så att jag kan använda en skottkärra från bilen och till dörren! Toppen!
  k

 3. Ojo visst gnäller jag, just nu är jag trött, av vad kan man fråga? Jag har haft ett barnbarn här som har städat min övervåning, det kan jag väl inte bli trött av? Men så var det middagstillverkning (vi äter middag kl 12 på gammalt bondemaner), då hade jag fått för mig att pröva något nytt för mig, lax med getost och rostade nötter, rostade rotsaker (det sistnämnda brukar jag göra). Allt blev väldigt gott.

  Men trött blev jag så det är bara att ta det lugnt vid datorn ett tag, läsa Dina inlägg och ha det trevligt.
  k

  • Alldeles fenomenal är du Kerstin. Getost och rostade nötter.Lax, rostade rotsaker. Jag som inte har ngn aptit mera blir nu sugen. Skall lulla ut i köket och värma litet igår kokta grönsaker……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s