gammelmormorn

Om glädjen och sorgen i livet

En TV-serie som engagerar

4 kommentarer

BloggDorrit
Via medierna får vi inblick i olika verkligheter. Själv blir jag ofta väldigt engagerad. Både på gott och ont. Det är lätt att bli nedslagen över allt elände i världen. Andra gånger är det skönt att leva sig in i hur en människa har det. På så vis känner man sig aldrig ensam.

”Tro, hopp och kärlek” är en TV-serie som förmodligen många sett. Kanske fnyst över, eller varit roade. Två kvinnliga och en manlig statskyrkopräst. En är pastor i pingstkyrkan.

Nu är nog min reaktion något udda, eftersom jag växte upp bland idel kvinnor och var bortkommen med karlar. Men för många av oss tjugotalister skulle jag ändå tro att TV-serien är litet häpnadsväckande. Att präster sätter upp sig på en dejtinglista och söker en partner. Bjuder ut sig s.a.s. Och det för hela folket. Att tänka sig att grannarna i huset och människor på gatan kan se, att där kommer hon, den där som hoppas på – ja på kärlek.

Några av deltagarna har barn också. Små barn fattar väl inte galoppen, men t.ex. en tonåring – vad säger hen om saken?

Visst vet jag att folk träffas på nätet. Och visst fanns det även förr kontaktannonser. Men i TV, i många avsnitt. Att framhäva sig, att bjuda ut sig. Att tävla. Om något så viktigt som ett äktenskap.

Jag har tittat på alla avsnitt. Jag har blivit röd om nosen. Jag har känt mig generad. Jag har skruvat på mig, men till slut ändå glatt mig.

Kanske var det ändå en rolig upplevelse för deltagarna. Prästen David, hittills ungkarl i hela sitt liv. Ja, han är väl ganska ung ännu, men ser ut som en farbror. För honom var äktenskap målet. Han bestämde sig för en av de hågade – efter en del påtryckningar, fick man en känsla av. Till sista dejten kom han med en blombukett och någon sorts bubbel. Såg ju glad ut. Men också osäker.

Även de två kvinnliga prästerna hittade var sin partner. Modiga kvinnor i mina ögon.

Pingstpastor Josef, som jag tyckte var svår att svälja, han fann ingen.

Och programledaren Mark Levengood, i mångas tycke alltid så charmig. Hans upplyfta sätt att säga ordet KÄÄÄRLEK får mig att skratta.

Jag är nog gammeldags. Känner sympati för prästen David. Förvånad över att jag, trots att jag hunnit ändra värderingar så många gånger under livet, ännu tycks släpa på en hel del gamla.

Annonser

Författare: gammelmormorn

Är 90+ och har barn, barnbarn, barnbarnsbarn och goda vänner. Är tacksam över mitt liv, får göra vad jag vill – men vad vill jag? Kanske finns det en längtan att ge sig ut i rymden och möta morgondagen – och samtidigt blicka tillbaka. Med åren kommer nya perspektiv på tillvaron.

4 tankar om “En TV-serie som engagerar

  1. Har sett några avsnitt. Mest bara slötittat men ändå fastnat. Känner för alla prästerna utom pingstpastorn. Men kanske mest för prästen som bodde ute i skärgården och som hittade en ”gubbe” helt utanför programmet. Kramis

  2. Skulle vilja se mera TV-SERIE om det vanliga livet ,jag själv har upplevt mycket och är nu i morgon 66år .Fick barn tidigt gift två gånger ,råkat ut för särkulle barn när min man dog i cancer o.s.v.Finns mycket att göra tv-serie av. En del människor får vara med om en hel del från bardomen och under hela sin levnad kanske är de utvalda ? Kan annars inte förstå varför just jag har fått uppleva allt detta som hänt i mitt liv.

    • Ja jag tror också serier om vardagsliv, utan våld och brott, skulle kunna engagera. Det händer ju så mycket i allas liv. Tänker på serien Matador t.ex., den var härlig.Saltön på sitt vis. Men det skrivs ju mest deckare. Rysligheter.
      Ditt liv skulle kunna bli en berättelse. Kan du själv berätta? Utan att några av alla inblandade skulle känna sig utlämnade? Det är svåra frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s