gammelmormorn

Om glädjen och sorgen i livet

När TV:n inte funkar

10 kommentarer

BloggD
En del dagar känns helt omöjliga. Är medveten om att jag har det alldeles otroligt bra, men det medvetandet har flyttat ut ur mig. Vill inte ha det. Vill sura.

Fel på TV:n igen, samma fel som den hade för någon månad sedan. En tio kvadratcentimeter stor ruta på mitten av skärmen. Det står ATG på den.

Typiskt när man laddar upp för den sköna stunden i ”livmoderstolen”, med alla attiraljer med sig. Laddar upp riktigt ordentligt.

Jaha, ingen TV. Vad gör jag nu då? Tänker på tiden innan någon TV fanns. Vad gjorde man då tro?

Man stoppade strumpor. Läste förstås. Det gör jag nu också. Har just läst slut på två så bra böcker. Inger Alfvéns ”Berör mig inte – berör mig”. Makalöst bra skildring av det obönhörliga åldrandet. Våra krumsprång för att undgå det. Bl.a. en lyckad affärsman, stilig och rik. Men det håller inte i evighet.

Och så Lars Adaktussons ”Världens bästa story”. Så oerhört mycket som journalister och utrikeskorrespondenter är med om. Vi läsare tror vi får kläm på allt, men vi skummar det på ytan.

Han berättar bl.a. om försöken att rädda den fängslade journalisten Dawit Isaak. En grym skildring av hur Isaak blir behandlad där. Hur kan människor bli så grymma som bl.a. de styrande i Eritrea?

Skall skriva ett brev till Lars A, tala om varför jag tycker om boken. Han har klivit ur journalistrollen och representerar numera KD inom EU.

Ja det är sköna stunder, läsandet. Men inte hela dagen.

Ibland kan jag tycka det är skönt att bara sitta och tänka. Det där anmäler sig självt. Det är inget man kan bestämma sig för. Just nu anmäler sig ingenting, bara surhet.

Om jag skulle drabbas av sjukdom just nu, då skulle minsann allt annat blekna. Hur är man funtad egentligen? Det hjälper mig inte att grunna över det. Jag vill sura.

Jag borde skämmas. Men inte.

Annonser

Författare: gammelmormorn

Är 90+ och har barn, barnbarn, barnbarnsbarn och goda vänner. Är tacksam över mitt liv, får göra vad jag vill – men vad vill jag? Kanske finns det en längtan att ge sig ut i rymden och möta morgondagen – och samtidigt blicka tillbaka. Med åren kommer nya perspektiv på tillvaron.

10 tankar om “När TV:n inte funkar

 1. Man har rätt att ha en fungerande TV. Kan det möjligen vara att du på fjärrkontrollen har tryckt något av misstag som gör att du får den där rutan? Kram

 2. Sura på – det är rätt befriande & totalt politiskt okorrekt nuförtiden. Skriva arga insändare kanske?! 😘

 3. Det är klart man får sura om man känner så. Ta i ordentligt så går det fortare över. Tror jag i alla fall. 🙂
  Skämmas däremot ska man göra så lite det bara går. Så du gör helt rätt.

 4. Hej!
  Befriande att höra att Du surar. Vem gör inte det ibland? jag brukar säga att jag känner mig ”låg” och skyller på lågtryck.
  Sura på Du ,det går över blir bättre i morgon!
  (säkert hemskt att höra, men skrivit av en som vet)
  k

 5. Jo tack vet precis hur det känns! Haft såna jobb där man alltid måste vara lugn , glad och sansad, men numera kan jag tjura en timme eller två, skönt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s